Джокович и Федерер в една половина на Уимбълдън



24-06-2016 13:45 | Станко Димов

Новак Джокович ще започне защитата на трофея от Уимбълдън с двубой срещу един от представителите на домакините – Джеймс Уорд. Сърбинът попадна в една половина на схемата с Роджър Федерер, срещу когото игра на финал в последните две години. Този път дуел между Ноле и Фед може да има на полуфиналите.

Водачът в световната ранглиста може да срещне втори представител на Великобритания във втори кръг, ако Кайл Едмънд успее да победи Адриан Манарино на старта. В четвъртината на Ноле попадна Милош Раонич, с когото двубой е възможен на четвъртфиналите.

Роджър Федерер ще започне 18-ото си участие в „Ол Ингланд Клъб” срещу аржентинеца Гуидо Пея. Швейцарецът е пред евентуален четвъртфинал с Кей Нишикори.

В другата част на схемата са №2 Анди Мъри и №4 Стан Вавринка, които не могат да се срещнат с Ноле или Федерер преди финал.

След като в Куинс Клъб игра срещу друг представител на Великобритания за първи път от 10 години, Анди Мъри ще започне участието си на Уимбълдън срещу Лиам Броди. За първи път в кариерата си Мъри ще срещне друг британец в турнира.

Вавринка, който никога в кариерата си до момента не е прескачал четвъртфиналите на Уимбълдън, може да срещне бившия полуфиналист Хуан Мартин дел Потро във втори кръг. За аржентинеца това ще е първо участие на Уимбълдън от 2013-а година насам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини