Куевас на първи финал на трева



24-06-2016 18:40 | Tennis24.bg

Пабло Куевас достигна първия финал на трева в 12-годишната си кариерата. Той победи в полуфинала на турнира в Нотингам Жил Мюлер с 3:6,7:6 (3), 6:4 и се пребори до битката за трофея.

Уругваецът ще излезе за своя шести кариерен трофей срещу американеца Стив Джонсън, надделял над Андреас Сепи от Италия с 6:4, 6:4..

„Толкова е хубаво. Щастлив съм да стигна до първия си финал на трева. Играх с много самочувствие днес и победих един отличен тенисист на такава настилка. Надявам се да съм щастлив и утре“, каза вторият поставен Куевас.

Стигането до финала за уругваеца не беше лесно. Той изоставаше със сет във втория кръг, спаси мач пойнт срещу Маркос Багдатис и обърна Мюлер след изоставане със сет и 4:4 във втория, като отново спаси три опита за брейк. Мюлер пък записа и 19 аса в първите два сета, но в тайбрека на втория сет направи двойна грешка, с която отстъпи сета и позволи обрата.

Последният сет също беше равностоен, но само до пети гейм. Тогава Куевас проби за първи път в мача, а Мюлер счупи ракетата си от яд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини