Шест изгряващи звезди, които могат да изненадат всички на Уимбълдън



26-06-2016 09:29 | Tennis24.bg

Големите фаворити на започващия в понеделник трети турнир за годината от Големия шлем Уимбълдън. Новак Джокович, Анди Мъри, Роджър Федерер са най-често споменаваните имена при мъжете, Серина Уилямс и Гарбине Мугуруса – при дамите. Треньорът в университета Вандербилт Джоф Макдоналдс анализира за в. „Ню Йорк Таймс“ предстоящия турнир от гледна точка на изгряващите звезди и изненадите, които те могат да поднесат в „Ол Инглънд Клуб“.

Мадисън Кийс

С успеха си на трева в Бирмингам, Кийс влезе в Топ 10 за първи път. 21-годишната американка използва удивителния си сервис, за да победи Карла Суарес Наваро и Барбора Стрицова и да вземе втория си трофей на трева в кариерата. Четвъртфиналистка на Уимбълдън миналата година, Кийс използва разстрелващи удари е подобрила много играта си на мрежата, станала е по-подвижна през последната година. Сервисът й е по-дълбок, има невероятна мощност при удари с отскок. Кийс определено има таланта да се бори дори за титлата на Уимбълдън.

Коко Вандевеге

Тази висока 24-годишна калифорнийка имаше звезден сезон на трева, като победи в Бирмингам топ-поставената Агниешка Радванска, а миналата седмица спечели за втори път титлата в Ден Бош, Холандия. Убийственият сервис на Вандевеге изважда съперничките й от релси. Тя използва различни спин-удар и често успява да разстрои ритъма а опонентките си. Като Томаш Бердих при мъжете, тя използва убийствено форхенда си почти без усилия. Умее да атакува, да печели точки със страхотни волета от центъра на корта, а играта й край мрежата я направи още по-опасна. 28-тата в схемата Вандевеге има играта, която да я изведе до втората седмица на турнира.

Алисън Риск

Американката направи феноменален тур до финала в Нотингам, но загуби трофея от Каролина Плишкова. Макар че е номер 80 в световната ранглиста, тя е много силна на трева, които именно на такава настилка в Англия постигна най-големите си успехи до сега. Владее еднакво добре и форхенда, и бекхенда, контролира топката, позиционира се добре и е способна да изненада не една и две от поставените с разбирането си на играта на трева. На 25 Риск е наистина като боен кон, който може да избухне във финалната права. Тя има примера на Шелби Роджърс и вдъхновения й тур до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“.

Милош Раонич

Високият канадец добави Джон МакЕнроу в екипа си специално за сезона на трева. Засега резултатите от това действие изглеждат обещаващи. Раонич водеше на световния номер 2 Анди Мъри сет и половина, преди да отстъпи във финала в Куинс Клуб. Безспорно той има най-добрия сервис в момента, но вече е подобрил още много елементи в играта си. Той влиза на Уимбълдън като номер 6 в схемата. МакЕнроу го окуражава да играе повече сервис-воле, да използва бекхенда си за разнообразие и да е по-агресивен от дъното на корта, особена с форхенд. Както Борис Бекер за Новак Джокович и Иван Лендъл за Анди Мъри, МакЕнроу ще се опита да възпита у своя възпитаник и шампионски дух. Раонич определено има качествата за спечелване на турнир от Големия шлем и е логичен претендент за титлата на Уимбълдън.

Александър Зверев

19-годишният Саша изкачи устремно стъпалата в световната ранглиста и започва Уимбълдън като номер 24 в схемата. Той огорчи героя си от детинство Роджър Федерер в три сета в полуфиналите в Хале, а след това загуби от Флориан Майер на финала. Германецът има почти перфектна техника – отличен сервис, силни удари. Движи се изключително добре за ръста си. Под ръководството на треньора си Александър Зверев, който му е и баща, той израсна в състезателен план през 2016 г., показва темперамент и безстрашие и това го прави наистина бъдещ шампион от Големия шлем. Заедно с Доминик Тийм и Ник Кириос са бъдещето на мъжкия тенис.

Давид Гофен

Невъзмутимият белгиец печели мачове солиден като скала, стабилен и с невероятна психическа издръжливост. Той също записа прогрес в ранглистата, като ще започне Уимбълдън като номер 10 в схемата. Играта му се гради на добра работа с крака, бързо взимане на решения и рядката способност да играе за всяка точка с невероятна концентрация. Гофен стигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, където  загуби от Доминик Тийм. 25-годишният белгиец без да блести много много печели мачовете си като надхитряше съперниците си и оставаше трезв и овладян в решаващите моменти. Високият му тенис интелект е чудо за гледане. И е много много вероятно да имаме възможност да го правим и във втората седмица на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини