Федерер: Имам нужда от големи мачове



Федерер: Имам нужда от големи мачове
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2016 11:40 | Tennis24.bg

От 17 години Роджър Федерер е този, който привлича най-много погледи и внимание на „Ол Ингланд Клуб“. Само в четири от тях той не е стигал до втората седмица на турнира. Така че, покрай многото контузии заплахата за пръв път от толкова години да не видим швейцареца, седемкратен шампион в надпреварата, по кортовете на Уимбълдън уплаши всички. Все още е на върха на класирането за най-много титли от тези турнири – 17. До скоро той беше рекордьорът по поредни участия в турнири от Големия шлем – 65.

„Честно казано, никога не съм допускал, че мога да пропусна Уимбълдън. Особено след операцията. Знаех, че имам достатъчно време да се възстановя. Знаех, че бъда добре тук. Дали се разтревожих, след като се отказах от „Ролан Гарос“? Малко, може би, защото знаех, че вече ми остават по-малко седмици. Очевидно, ако играеш, искаш да се чувстваш, че имаш шансове да продължиш максимално напред и евентуално да спечелиш. Затова съм тук сега. Мисля, че е голямо вълнение за мен, след като се отказах от Париж, сега да съм тук и отново да съм на любимия си турнир. С всички триумфи, които съм имал тук, съм мотивиран. Сега точно имам нужда от нещо голямо, от големи мачове, да се наслаждавам на Уимбълдън“, каза на пресконференция в Лондон швейцарецът.

С наближаването на 35-ия му рожден ден (на 8 август) все повече въпросите за това още колко дълго Федерер ще продължава да блести. Загубата му от 16-години по-младия от него Александър Зверев в Хале бе като сигнална лампичка. За последно бе падал от тийнейджър около преди 10 години от 19-годишния тогава Анди Мъри.

„Мисля, че за мен в момента по-важно е да натрупам увереност и малко познания за това, което се случи в тези седем мача за 10 дни в Щутгарт и Хале. Мисля, че това беше много важно за мен преди да започне Уимбълдън. Така че съм доволен, преминах теста, тялото ми може да понесе такава порция тенис – четири мача един след друг. Това е важно да се знае, също както и това дали мога да издържам на петсетови мачове. Но е ясно, че не мисля за титлата сега. Твърде далеч е“, каза още Фед.

Сезонът му започна скромно – с баланс от 16-6 той все още мечтае за първа титла от миналия октомври. Никой не го отписва въпреки въпросителните дали тялото му ще издържи да го прати във втората седмица. Самият Федерер залага на Анди Мъри и Новак Джокович за шампион. „Те са големите фаворити по мое мнение. Те играят великолепно в последните шест месеца, даже последните няколко години. За мен те са основните конкуренти. Но аз трябва да се концентрирам върху себе си, да стигна до втората седмица, да хвана шансовете си. Знаете, тогава всичко може да се случи. Обичам този турнир повече от всички. Това е голяма възможност за мен да преобърна сезона си. Кой знае?“, завърши швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини