Националите до 14 години отпаднаха в квалификациите за европейско



27-06-2016 08:47 | Tennis24.bg

Националните ни отбори за юноши и девойки до 14 г. се представиха достойно в първия ден на квалификационните турнир на европейските отборни купи, но записаха загуби.

На Национален тенис център в София състезателките ни, с капитан Албена Цветкова, се изправиха срещу силния състав на Естония, чийто две първи ракети са съответно номер 8 и номер 12 в ранглистата на Тенис Европа.

Велизара Филева даде страхотно начало на сблъсъка, след като спечели първия сингъл. Държавната ни шампионка до 14 г. обърна София Чехлистова за 2:6, 6:1, 6:1. След това Даниела Димитрова отстъпи с 1:6, 4:6 на Карол Плак. Изключително драматичен бе решаващия мач на двойки. Велизара Филева и Елена Тренчева, които бяха окуражавани от сърцатата българска публика, загубиха първата част с 3:6, а след това поведоха с 5:1. Двете обаче не успяха да задържат преднината си и срещата приключи след тайбрек – 6:7(9), който донесе успеха на естонките Чехлистова и Плак.

Така България ще спори за местата от пето до осмо. В понеделник съперник на нашите представителки ще бъде съставът на Унгария. На 27 юни от 10.00 часа ще се състои официалното откриване на шампионата на Национален тенис център.

Националите ни до 14 г., с капитан Александър Пенев, пък отстъпиха с 1:2 победи срещу Латвия на европейската отборна купа в испанския град Мурсия. Сблъсъкът се разви идентично с този на девойките.

Държавният ни шампион до 14 г. Васил Димитров стартира с успех над намиращия се на 92-ра позиция в подреждането на Тенис Европа Робърт Яричевскис – 7:6 (4), 2:6, 6:2. Последва силна игра на Вилислав Бонев срещу Карлис Озолинш, но националът ни отстъпи с 1:6, 4:6. На двойки Васил Димитров и Пьотр Нестеров дадоха всичко от себе си, но късметът не бе с тях и загубиха от Карлис Озолинш и Едуард Липинс с 3:6, 6:3. 10:12.

В понеделник съперник на националите ни ще бъде тимът на Норвегия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини