Мнението на журналистите: Инес Павлова



27-06-2016 10:35 | Tennis24.bg

В навечерието на Уимбълдън от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-опитните и доказани български журналисти, отразяващи любимата игра. Попитахме ги за техните очаквания за турнира, както и ги помолихме да се представят с няколко думи. Представяме ви мнението на Инес Павлова.

Привет, аз съм Инес Павлова и от 15 години работя като спортен журналист, но това е не е точно работа, а 15 години отдадени на всичко, за което съм мечтала и съм искала. Обичам тениса – да го гледам, да го коментирам, да го играя...е последното отдавна не се е случвало, но някой ден. Липсва ми времето, когато тренирах тенис, че дори и изминавах 11 км с колело само в едната посока до кортовете. Но тази тръпка имам възможността да заменям последните години с присъствие около кортовете, на които са най-добрите ни тенисисти/ки. Последните 13-14 години пък постоянният ми адрес е „Дондуков“ 82 – Дарик радио и Гонг.

- Кои ще играят на финала при мъжете?
- Новак Джокович и Анди Мъри. Харесвам финали между тези двамата, последно време ни удостояват често с подобни битки помежду си за трофеи, а сега и жребият спомага да прогнозираме, че пак ще стигнат до последния двубой. Още си спомням как Мъри игра и спечели мач след мач през 2013-та, а сега е още по-подготвен за ново домакинско приключение. Ноле пък е в стихията си последната годината и ако не ме лъже паметта има не повече от 7 загуби за 12 месеца. Изненадата ще бъде, ако това не е мъжкият финал.

- Кои ще спорят за титлата при жените?
- Тук някак трябва да прогнозирам само едно име, защото второто се подразбира, че е Серина Уилямс. Колкото и проблемчета да имаше американката, тя просто е най-добрата и ако не стигне финала на Уимбълдън, ще си е новина. Серина е машина, но пък от няколко дни май можем да я приемем като по-истинска и достъпна, а не извънземна, гледайки как си къта медалите в найлонови пликчета в едни шкаф, как се смее, как се бори с трудностите и какви дилеми има в документалната поредица на EPIX. А относно вероятната й съперничка за титлата в Лондон, изненадващо ще спомена Доминика Цибулкова. Намиращата се на границата на Топ 20 в света тази година стигна до две титли в по-скромни турнира (Катовице и Ийстбърн), но е във форма и приятна за гледане, а защо не да се превърне в приятната изненада.

- Как ще се представят българите в Лондон?

- Началото на българското участие не бе добро – трите ни момичета в квалификациите не успяха да ни изненадат. Моите очаквания са Цвети Пиронкова да ни зарадва повече от Григор Димитров. Искрено се възхищавам на първата ни ракета при дамите, на устойчивостта, на постоянството и непримиримостта й, с които тихо и без парадиране работи години наред. Последните месеци Цвети ни зарадва десетки пъти и сега й пожелавам на любимите тревни кортове в Лондон да разгърне още от красотата на играта си. Относно Григор - сякаш е пуснал своя недобър клонинг на корта последно време, за да се радва на живота извън тениса. Негативната му серия все някъде трябва да спре и пак да усети тръпката от това да има мачпойнт, но дали ще бъде на Уимбълдън, а дано, но ...

- Кой/коя ще бъдат големите открития?
- Доминик Тийм, това 22-годишно момче показа как с постоянство, труд и желание, може да се бориш с най-големите и то равностойно. Тук ще спомена още едно име – колоритният Дъстин Браун, който получи уайлд карт от организаторите. Този двуметров тенисист, който няма нужда от фризьор от почти 20 години, може да затвърди показаното миналата година (тогава елиминира Надал) и сега.

- Кой/коя ще бъде голямото разочарование?
- Роджър Федерер. Някои се надяват той да стигне до шанса да вдигне 8-мата си титла от Уимбълдън, но ако Маестрото не намери верния ритъм с оглед здравословните проблеми и подготовка последните седмици, ще лиши зрители в Лондон от финеса си на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини