Джокович напред след 2 часа игра



27-06-2016 17:11 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович започна успешно защитата на титлата от Уимбълдън.

Трикратният шампион се наложи над участващия с "уайлд кард" британец Джеймс Уорд с 6:0, 7:6(3), 6:4 за малко повече от два часа игра на централния корт на "Ол Инглънд клъб" в Лондон.

Ноле започна уверено и набързо спечели първата част на нула. Той продължи серията си до девет поредни гейма, преди Уорд да се запише за 1:3 във втората част.

Намиращият се на една 177-о място в ранглистата тенисист от Лондон се окопити, започна да сервира отлично и да ниже уинъри от форхенд и веднага след това върна пробива. Британецът имаше отлична възможност дори да се доближи до спечелване на сета. В 11-ия гейм той имаше цели три точки за нов брейк, но сърбинът се защити и взе подаването си. В тайбрека Джокович беше безкомпромисен. Той водеше с 5:1 точки при смяната на полетата, а при 6:2 стигна до четири сетбола и реализира втория на сервис на съперника, след като той изпрати топката от бекхенд в аут.

Водачът в схемата нанесе удар с ранен пробив за 2:1 в третата част. Петият гейм беше най-продължителният в мача и продължи почти девет минути. В него се мина през редица равенства, а 29-годишният Уорд спаси и точка за брейк, преди да вземе подаването си. При 5:4 Новак сервираше за победата. Той поведе с 40:15 след елегантен къс диагонал, а след това приключи двубоя с ас. После "подари сърцето си" на публиката по начина, по който го правеше на "Ролан Гарос", за което беше възнаграден от бурни аплодисменти от зрителите, след които беше и Пипа Мидълтън, сестра на принцеса Кейт.

Джокович постигна 29 печеливши удари в срещата (7 аса) при 21 непредизвикани грешки. Съперникът му записа 25 уинъра (10 аса) срещу 29 грешки (5 двойни).

Във втория кръг Новак очаква левичаря от Франция Андриан Манарино, който отстрани друг британец - Кайл Едмънд, с 6:2, 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини