Старо, но лачено: Карлович спря Чорич



27-06-2016 22:27 | Tennis24.bg

Първият кръг на Уимбълдън премина и със странен хърватски заряд. Опитът срещу младостта бяха заложени в мача между Иво Карлович и Борна Чорич. В крайна сметка 37-годиният ветеран показа, че възрастта не е порок и срази съпротивата на изгряващата звезда на тениса със 7:6 (8), 7:6(7), 6:4.

Карлович демонстрира техника на волетата ала-МакЕнроу, показа страхотни удари и невероятно движение за своите 211 см, докато 19-годишният Чорич се опита да противодейства с много добри разигравания от дъното на корта. Карлович успя да се спаси дори след като губеше с 2:6 във втория сет. Но успя да се вдигне направи ас, после още един, а накрая няколко волета по учебник, за да измъкне сета.

„Само 26 аса днес“, пошегува се Карлович говорейки за своя световен рекорд от 10 581 аса в кариерата. „Обикновено за три сета правя около 40. Май нещо съм подценил ситуацията“, допълва дългучът.

Карлович призна, че му е било странно да играе срещу сънародник, макар че не показа никаква милост срещу Чорич.

„Мисля, че той е най-силен психологически от всички млади играчи. Технически отстъпва на някои от тях, но това е добре – техниката е нещо, върху което най-лесно се работи. Но психически той е невероятен“, каза Карлович.

„Той беше последният, който исках да срещна в първия кръг. Но това е тенисът. Дразнещо е, играх добре, но той не ми даде много шансове. Играчи като не го не ни оставят много шансове да пробием. Те са в 30-те и са по-здрави от всякога, а освен това имат огромен опит в Тура. Може би имам нужда от няколко години да стигна до нивото им“, коментира Чорич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини