Федерер: Имаме нужда от истории като тази на Уилис



28-06-2016 19:16 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер е пред уникален мач в дългата си и триумфална кариера на Уимбълдън. Във втори кръг на тазгодишната надпревара обаче швейцарецът ще срещне Пепеляшка на тениса. Така от два дни е известен 772-рият в световната ранглиста Маркъс Уилис, който се класира за втори кръг от квалификациите след 6:3, 6:3, 6:4 срещу Рикардас Баранкис от Литва и ще се изправи срещу Федерер.

Самият швейцарец имаше труден старт като победи аржентинеца Гуидо Пея със 7:6, 7:6, 6:4.

„Мисля, че това е една от най-страхотните истории от дълго време в нашия спорт. Но имаме нужда от такива“, каза Федерер за следващия си опонент.

Уилис бе в Топ 15 при младежите преди години, но след това се провали при професионалистите и дори в началото на януари бе на път да се откаже от тениса. „Много съм развълнуван, че ще играя с него. Усещането е едно такова…Не се чувствам често така“, каза още Федерер. Той има над 1300 мача в професионалния тенис, а в Уимбълдън участва за 18-и път. С 88 титли в кариерата си той е един от най-великите играчи, но ранкингът му никога не го среща с толкова ниско класирани тенисисти. Особено пък срещу играчи, които преподават тенис на деца срещу 30 лири на час.

„Този мач ще е различен. Моментът ще е много специален. Хората че чуят за това. Ще знаят за него. И съвсем нормално – ще подкрепят него. И правилно, защото самият мисля, че е яка история. Така че, ще е труден мач. Видях го как играе. Добър е. Не е като да не може да играе. Иначе нямаше да е там, където е. Ще е интересно. Освен това той е типът, който играе сервис-воле. Определено искам да видя това. Видях страхотни удари от него. Да победиш играч от Калибъра на Баранкис без да загубиш сет показва, че си добър. Може би е малко старомоден, подсича ретура. Опасен е от дъното на корта… Има добро усещане на мрежата“, сподели още Роджър.

Федерер дори обяви, че би искал да си поговори с Уилис, да го поразпита за това-онова. „Харесва ми идеята за него. Искам да ми разкаже как е стигнал до тук, как е решил да мине предварителните квалификации, какво точно му е минавало през главата, когато е искал да се откаже… Наистина, много интересна история“, каза швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини