Иванишевич съветва: Маркъс, напий се, след това се откажи



28-06-2016 23:21 | Tennis24.bg

Горан Иванишевич определено е сред най-свежите присъствия около кортовете. Хърватската икона даде най-абсурдния съвет на изненадващия участник във втори кръг на Уимбълдън Маркъс Уилис - да се напие и да се откаже от тениса.

Англичанинът се превърна в Пепеляшка на световния тенис. След като през януари бившият играч от Топ 15 при младежите беше на път да се откаже и започна да дава уроци по тенис на деца, половин година по-късно той преодоля шест кръга в квалификациите на третия турнир от Големия шлем за годината и победи в първи кръг Рикардас Беранкис – играч, който е с над 700 позиции над него в световната ранглиста.

Уилис предизвика много симпатии с представянето си, а майка му го нарече Джейми Варди на тениса, тъй като една от страстите му са купоните.

Едно от признанията за успеха си Уилис получи лично от Горан Иванишевич. Хърватинът написа история през 2001 г., когато се превърна в единственият участник с уайлд кард, спечелил титлата. Иванишевич посъветва англичанина да е наслади на няколко питиета преди мача със седемкратния шампион Роджър Федерер.

„Тази история е прекрасна. Да, да си с уайлд кард е супер. Но да играеш пред квалификации, след това квалификации и накрая победа над играч като Беранкис… Това е перфектно. И ще играе на Централния корт. Това ще е най-големия мач в живота му. Но той вече спечели. За себе си вече е победител. Той написа история на Уимбълдън и надали може да направи повече от това. Мисля, че трябва да празнува. Не може да бие Роджър Федерер. Няма шанс, но да не му пука. Няма значение дали ще изиграе този мач пиян, или трезвен. Спечели седем мача на Уимбълдън, все едно е спечелил титлата. Това е. Той е най-щастливият тенисист тук сега. Всеки ще го подкрепя, Роджър ще е мил. Но няма да се случи нещо изключително. Мисля, че може да се откаже след този Уимбълдън. Наистина съм щастлив за него“, каза Иванишевич и дори предложи да излезе с Уилис да пийнат заедно и да вдигнат тост за успеха му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини