Федерер сложи край на приказката на Пепеляшка



29-06-2016 20:55 | Tennis24.bg

Роджър Федерер сложи край на приказката на Пепеляшка на тениса. Швейцарецът победи във втори кръг сензацията Маркъс Уилис с 6:0, 6:3, 6:4.

В последните дни британецът, който започна турнира като номер 772 в световната ранглиста се превърна в абсолютния любимец на всички в Лондон, след като стигна втори кръг на турнира с успех над Рикардас Беранкис, а преди това премина предквалификации и квалификации.

Уилис започна сковано първия сет и не успя да се противопостави на Федерер – седемкратен шампион от Уимбълдън, легенда и бивш номер 1. Сетът продължи само 26 минути, но британецът се усмихваше при всяка точка, която печелеше. Той успя да вземе три гейма на съперника си през втория сет. Уилис си спечели още повече симпатиите, след като ръкопляска при последната точка в частта на своя далеч по-именит противни.

Уилис успя дa покаже добър сервис и дори записа няколко аса. В третия сет спаси и брейк пойнт, но не успя да спре Федерер и загуби мача, продължил час и 24 минути.

Въпреки неуспеха си англичанинът, който си изкарва хляба като тенис учител, получи аплодисментите на цялата публика, която го изпрати на крака.

Следващият съперник на Федерер ще е победителят в мача между друг бrинаец - Даниел Еванс и Александър Долгополов от Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини