Пиронкова не успя да вземе реванш от Бенчич



29-06-2016 21:48 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на Уимбълдън.

Полуфиналистката в турнира от Големия шлем от 2010 година отстъпи на №7 в схемата Белинда Бенчич от Швейцария с 2:6, 3:6 след 77 минути игра под покрива на централния корт и не можа да вземе реванш за загубата от тази съперничка миналата година в Лондон, отново на старта.

Цвети, която игра с превързано дясно рамо, започна двубоя отлично. Тя спечели лесно подаването си, а във втория гейм поведе с 40:0. 19-годишната Белинда обаче успя да се измъкне и да отрази общо четири брейк пойнта. От този момент швейцарката доминираше в частта с агресивна игра и мощни удари и стигна набързо до аванс от 5:1. После 28-годишната пловдивчанка спаси два сетбола и прекъсна серията на опонентката. В следващия гейм Пиронкова отрази още два сетпойнта, но при общо петия Бенчич завърши с форхенд уинър и затвори частта за 35 минути, за което получи аплодисменти от Мартина Хингис, която беше в нейната ложа.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Бенчич успя да пробие за 3:2. В седмия гейм тя направи нов брейк. Цвети допусна двойна грешка, която даде точката за пробив, а след това изпрати форхенда в мрежата. Швейцарката стигна до мачбол, но не успя да го реализира. При втория Пиронкова заби ретур уинър. След третия българката стигна до 2 точки за връщане на единия пробив и успя. В следващия гейм обаче Бенчич отново стигна до точка за спечелване на срещата и ликува след форхенд в мрежата на Цвети.

Пиронкова завърши срещата с 16 печеливши удари и 12 непредизвикани грешки. За швейцарката показателите бяха в съотношение 32-15.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини