Сладък реванш и място в трети кръг за Григор Димитров



30-06-2016 18:00 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на Уимбълдън, след като победи 16-ия в схемата Жил Симон с 3:1 сета в страхотна битка на Корт №1. Срещата продължи малко повече от 3 часа, а след последната точка българинът вдигна победоносно ръце, триумфирайки с 6:3, 7:6 (1), 4:6, 6:4.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде Стийв Джонсън (САЩ), който по-рано през деня надви с 3:0 сета Жереми Шарди (Франция). До момента българинът и американецът имат по една разменена победа – Григор спечели във II кръг на Уимбълдън миналата година, а няколко седмици по-късно Джонсън „върна жеста” на твърдите кортове във Вашингтон.

В исторически план Жил Симон е сред най-неудобните съперници за Григор. Преди днешния двубой французинът имаше преднина 5:1, което прави победата днес още по-сладка за Григор.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Двубоят между Димитров и Симон първоначално стартира в сряда, но след изиграването само на един гейм двамата бяха прибрани в съблекалнята, а в последствие мачът бе отложен за четвъртък. При рестартирането днес Димитров проби на 0 за преднина 3:1, което се оказа напълно достатъчно в последствие да вземе сета с 6:3.

През втората част българинът отново стигна до брейк – 4:3, но в ответния гейм Симон се възползва от първата си точка за пробив в мача и изравни – 4:4. В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, спечелен от Димитров по убедителен начин – 7:1 точки.

В третата част концентрацията на Димитров видимо намаля, от което се възползва 31-годишният Симон. Той успя да поведе с 5:2 след два брейка, а до края Димитров имаше сили да върне само един от тях.

В четвъртия сет нещата отново не се развиха по плана на Димитров. Българинът допусна пробив за 1:2, който обаче успя да върне за 4:4. Силна финална серия донесе на Гришо нов брейк, а с него и място в трети кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини