Американец е следващият съперник на Григор



30-06-2016 19:04 | Станко Димов

Стийв Джонсън от САЩ е съперникът на Григор Димитров в трети кръг на Уимбълдън. Срещата между двамата ще се проведе в петък.

До момента Димитров и Джонсън са се срещали два пъти, в които имат по една разменена победа. Първият им дуел беше преди 12 месеца именно на Уимбълдън, когато във втори кръг Димитров се наложи със 7:6 (8), 6:2, 7:6 (2).

Няколко седмици по-късно двамата се срещнаха на Citi Open във Вашингтон, където на твърди кортове Джонсън побеждава с 6:3, 1:6, 6:3.

26-годишният американец за първи път в кариерата си ще играе в трети кръг на Уимбълдън. Той се представя изключително убедително в турнира, като до момента няма загубен сет (чисти победи над Малек Жазири и Жереми Шарди).

Към момента Джонсън е №29 в ранглистата на АТР, което е и рекордно за него постижение. Джонсън се намира в страхотна серия от 7 последователни победи на трева. В навечерието на Уимбълдън американецът спечели титлата в Нотингам, където по пътя към трофея загуби само един сет. Общо на трева Джонсън успя да запише цели 9 победи и едва 2 загуби. Титлата в Нотингам е единствена в кариерата на Джонсън до момента.

Григор Димитров пък достига до трети кръг в турнира за трета поредна година. През 2014-а той игра полуфинал (отстъпи пред Джокович), след което се изкачи на рекордното за него 8-о място в ранглистата (в момента №37). Миналият сезон Гришо отпадна в трети кръг от Ришар Гаске.
В първите си два мача в Лондон този сезон Димитров загуби само един сет – срещу Жил Симон във втори кръг. На старта българинът се наложи с 3:0 над Бьорн Фратанджело.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ НАД СИМОН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини