Жил Симон искал да съди супервайзора на мача с Димитров



01-07-2016 16:57 | Tennis24.bg

Явно дъждът се оказва най-голямото оправдание на тенисистите, които губят от българи на турнири от Големия шлем. Още помним беса на Агниешка Радванска в Париж, след като загуби от Цветана Пиронкова в третия кръг.

Сега пък, на Уимбълдън, дъждът се оказа виновник на французина Жил Симон за отпадането му от Григор Димитров. 16-ият в схемата загуби след едно прекъсване на мача заради валежите. След подновяването на играта Григор излезе преобразен и спечели с 6:3, 7:6 (1), 4:6, 6:4. Симон определено не бе щастлив още в началото на двубоя, като протестира въобще срещу започването на играта. По време на мача той заплаши, че ще съди специалиста на стола, че е позволил да се играе въпреки лекото ръмене.

„Не искам да играя на трева, докато вали. Това е. Ако се бях контузил при тези условия, щях да съдя рефера и той да си плати. Условията не бяха приемливи. Мразя да играя на дъжд. Не разбирам защо ни карат да го правим, когато кортът се пързаля“, каза Симон по адрес на Джон Блом.

Французинът осветли и разговора си със супервайзора по повод оплакванията си. „Той ми каза, че водата всъщност не стига до земята, защото дъждът е много слаб. Така че тревата не била мокра. Какво да отговоря на това? Да, бях вбесен, исках да го унищожа“, признава си Симон.

Но вместо това французинът позволи на Димитров да вземе сладък реванш и да спечели за пръв път от пет мача между тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини