Сестри Уилямс спечелиха под покрив и на открито



01-07-2016 21:41 | Любомир Тодоров

Сестрите Серина и Винъс Уилямс бяха по едно и също време на два различни корта в "Ол Инглънд клъб" и успяха да запишат трисетови победи в ден, в който дъждът не позволи да се играе много тенис на Уимбълдън.

Защитаващата титлата си световна номер едно Серина се наложи над друга американка - Кристина Макхейл, на централния корт при спуснат покрив с 6:7(7), 6:2, 6:4 след два часа и половина игра.

В първата част Макхейл направи ранен пробив и после стигна до 4:2. От този момент Серина пое контрола върху мача. Носителката на 21 титли от Шлема дори за няколко секунди беше спечелила сета в десетия гейм. Но тенисистката от Ню Джърси поиска "ястребово око" и се оказа, че нейната топка закача линията. Тя измъкна подаването си и после се стигна до тайбрек. В него Кристина успя да навакса изоставане от 3:5 точки и да спечели при третия си сетбол.

Във втората част Уилямс не позволи повече изненади, направи два пробива, поведе с 4:1 и лесно изравни сетовете. Серина нанесе своя удар с брейк за 5:4 в дълъг гейм. След това тя наниза три аса (общо 14 в срещата), за да приключи двубоя.

Серина стигна до общо 800 точки от сервис на Уимбълдън, което е рекорд. "Да играем заедно с Винъс беше голям проблем за майка ни. Тя непрекъснато трябваше да снове между двата корта", каза победителката.

По-голямата Уилямс - Винъс, надигра №29 Дария Касаткина от Русия със 7:5, 4:6, 10:8 след 2 часа и 41 минути игра на корт №1. Осмата поставена петкратна шампионка от Уимбълдън имаше мачбол при 7:6 и 40:30 при сервис на Касаткина, но заради дъжда мачът беше спрян.

При доиграването рускинята отрази опасността и взе подаването си. Все пак Винъс стигна до успеха, след като в 18-ия гейм на сета поведе с 40:15 и реализира мачбола.

На осминафиналите Уилямс очаква испанката Карла Суарес Наваро, която се справи с Марина Еракович от Нова Зеландия с 6:2, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини