Сензацията е факт! Джокович е аут от Уимбълдън



02-07-2016 19:13 | Станко Димов

Най-голямата сензация на Уимбълдън 2016 е факт! Водачът в схемата и шампион от последните две години Новак Джокович напусна турнира още в трети кръг, след като бе победен в 4 сета от Сам Куери, в отделните части американецът се наложи със 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 (5).

Срещата между двамата започна в петък, но бе прекратена и отложена за събота при резултат 2:0 сета за Куери. При рестарта на двубоя днес Джокович поведе с 4:0 гейма, след което успя да вземе третия сет с 6:3. Сърбинът обаче загуби тайбрека на четвъртата част и напусна турнира.

За Джокович отпадането в трети кръг е най-слабото представяне в турнир от Големия шлем от „Ролан Гарос” 2009 насам.

Американецът, който е №41 в ранглистата, трудно сдържаше емоциите си след последната точка. „Чувството е невероятно. Да победя Новак, точно на този турнир, просто не знам какво да кажа. Това е най-голямата победа в кариерата ми”, каза Куери.

„Какво да ви кажа, та аз дори не знам срещу кого ще играя в следващия кръг”, каза още щастливият американец, който на осминафиналите в Лондон ще има за противник Никола Маю.

Загубата сложи край на серията от 30 последователни победи за Новак Джокович в турнирите от Шлема. Въпросната серия започна именно на „Ол Ингланд Клъб” миналия сезон. Последната загуба на Ноле в Мейджър турнир бе на „Ролан Гарос” 2015.

„Вярвам в позитивните неща в живота. Успях да спечеля 4 последователни титли от Шлема. Днес просто не се получи, той беше по-добър от мен”, каза Джокович след срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини