Новак Джокович: Сам беше невероятен



02-07-2016 20:54 | Tennis24.bg

Сензацията на Уимбълдън е факт – Новак Джокович отпадна в трети кръг. Това стана след загуба от американеца Сам Куери с 6:7(6), 1:6, 6:3, 6:7 (5). Световният номер 1 обаче прие като истински шампион и джентълмен отпадането си – с позитивизъм и без да прави трагедии.

„Поздрави за Сам. Той изигра невероятен мач. Сервисът му беше много добър, както винаги. Тази част от играта му беше брутална днес. Направи много точки от първи сервис. Не искам да омаловажавам победата на съперника си. Той игра много добре и заслужаваше да победи. Аз самият имах своите шансове в четвъртия сет. Сервирах за сета, водех в тайбрека. Но не усещах топката така добре както ми се искаше“, каза след мача Ноле.

Джокович призна, че не е напълно здрав. „Знаете, но не е моментът да говорим за това. Противникът ми се представи на много високо ниво и заслужаваше да победи. Не мисля, че в този мач това беше от голямо значение. Знаех, че този мач ще е наистина труден. Знаех, че ще е завързан, че няма да е лесно да пробия сервиса му. Особено, когато е в серия, в каквато беше. Той насочва сервиса много добре“, допълни Джокович.

На въпрос как приема поражението Новак отговори: „Не ми е първата загуба на турнир от Големия шлем. Сега трябва да се успокоя, да си почина. Вярвам в позитивните неща в живота. Успях а спечеля четири турнира от Шлема последователно, в два сезона. Искам да се фокусирам в това, а не в провала.

Чувството да спечелиш толкова титли е удивително. Но знаех, че на Уимбълдън, психически няма да ми е лесно да се мотивирам. Но важността на този турнир е толкова огромно, че винаги намираш начин да се вдъхновиш. Подготвях се и исках да покажа най-доброто от себе си. Но това се оказа недостатъчно тази година. Хубаво е, че имам семейство и живот извън тениса. Така че ще имам възможност да обърна повече внимание на тези неща. Имам нужда от това. Все пак, годината беше много успешна, но много дълга и изтощителна.“

„Екзалтиран съм. Такава победа и то точно на Уимбълдън, който е един от най-големите турнир. Бях подготвен за силния му старт. Той определено е един от най-великите играчи в историята. Толкова съм щастлив“, каза победителят Сам Куери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини