Лейвър: Щях да се радвам на календарен шлем на Джокович



04-07-2016 10:37 | Tennis24.bg

Легендата Род Лейвър обяви, че е разочарован от отпадането на Новак Джокович от Уимбълдън. Сърбинът изгуби в четири сета от американеца Сам Куери в трети кръг.

Отпадането му сложи край на шансовете му тази година за запише календарен Голям шлем, след като спечели титлите на Откритото първенство на Австралия и „Ролан Гарос“.

„Щастлив съм, че все още съм последният с календарен Шлем, но не притежавам този рекорд. Щях са бъда много щастлив да бъда първият, който го поздравява на US Open, както направи с мен Дон Бъдж през 1962 г. във Форест Хилс“, каза австралиецът пред ESPN.

Той е последният тенисист, записал Голям шлем в една година, като рекордът му стои неподобрен 47 години. Американецът Бъдж спечели календарен шлем през 1938 г., а Лейвър има два – през 1962 г. и 1969 г.

77-годишният Лейвър обяви, че изпитва сериозни съмнения в мотивацията за успехи на Джокович.

„Той не беше себе си. Нещо му липсваше. Може би това да е шампион в четирите турнира и да трябва да защитава титлите си е твърде много. Все пак той записа шлем макар и не в една календарна година. Това наистина означава нещо. Но това са две различни мисли, с които да играеш“, каза още австралийската икона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини