Кербер и Павлюченкова продължават да впечатляват



04-07-2016 15:19 | Станко Димов

Анастасия Павлюченкова от Русия се класира за своя първи четвъртфинал на Уимбълдън, след като елиминира Коко Вандевеге с 6:3, 6:3. По този начин Павлюченкова достига до Топ 8 на Мейджър турнир за сефте от сезон 2011.

Поставената под №21 рускиня допусна едва 7 непредизвикани грешки, с 15 по-малко от 27-ата Вандевеге. Освен това Павлюченкова приключи мача с 5 пробива на сметката си. Вандевеге, четвъртфиналистка от „Ол Ингланд Клъб” от миналия сезон, беше допуснала едва два пробива на свое подаване в първите си 3 двубоя в турнира.

В опит да достигне за първи път в кариерата си на полуфинал в Шлема, Павлюченкова ще се изправи срещу водачката в схемата Серина Уилямс или сънародничката си Светлана Кузнецова, поставена под №13.

За четвъртфиналите в Лондон се класира и Ангелик Кербер. Шампионката от Откритото първенство на Австралия победи в два сета Мисаки Дои, в отделните части 6:3, 6:1.

Кербер, поставена под №4 в схемата, е полуфиналистка от „Ол Ингланд Клъб” от 2012 и четвъртфиналистка от 2014.

Кербер, която в началото на сезона в Австралия спечели първата си Мейджър титла, има шанс да оглави ранглистата от другия понеделник. За тази цел левичарката ще трябва да спечели Уимбълдън, а Серина Уилямс да отпадне преди полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини