Дейвид Тейлър: Тенисът не е висша математика, Сам Стосър ще доминира



23-12-2010 20:00 | Николай Драгиев

Треньор е причината за сензационния прогрес на Сам Стосър до номер 6 в световната ранглиста. Доскоро най-добрата състезателка на двойки в света, е на път да се приближи към подстъпите на тази позиция и на сингъл. Човекът с най-голям принос за Сам се казва Дейвид Тейлър.

Тейлър, който в кариерата си е работил с вече две бивши номер 1 - Мартина Хингис и Ана Иванович, сътрудничи със Стосър от три години и двамата вече берат плодовете на своя труд.

Според Тейлър тяхната работа по нейния изумителен форхенд е в основата на успеха. "Прогресът дойде, когато започнах работа с Дейвид. Аз осъзнах какви са реалните ми възможности, моят реален потенциал, независимо срещу кого играя. Дейвид винаги е вярвал в моите възможности," споделя Стосър.

"Преди Сам твърдеше, че срещу топ-тенисистките трябва да играе сечен бекхенд. Аз обаче й казах: за теб е най-добре да подобриш играта си с крака, да се отместиш за форхенд и да атакуваш, когато можеш. Трябва да поставяш под напрежение съперничките, да диктуваш своите условия. Това е изключително просто и увеличава неимоверно шансовете й. Това да не е висша математика, че да не може да го направи. Щефи Граф изгради невероятната си кариера тъкмо на подобна тактика," анализира Тейлър.

"Малко по-късно Сам ми призна, че никога не е осъзнавала какъв коз може да бъде това. Сега всеки ден тя тренира своя форхенд часове наред. И няма как да е иначе, след като тя печели 70% от всички точки благодарение на форхенд и сервис. За щастие преди работех с Алисия Молик и Ана Иванович, които също имат мощен форхенд и имам опит. Убеден съм, че и Сам прогресира още в този елемент," допълва наставникът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини