Серина срещу Веснина в спор за финал на Уимбълдън



05-07-2016 18:34 | Станко Димов

Серина Уилямс и Елена Веснина ще спорят за място на финал на Уимбълдън. Това стана факт, след като американката и рускинята записаха чисти победи в срещите си във вторник.

Първа мястото си на полуфиналите си гарантира световната №1 и шампионка от миналата година Серина Уилямс. Тя се наложи с 6:4, 6:4 над Анастасия Павлюченкова. Серина измъкна първия сет след пробив в деветия гейм, след което спечели на 0 подаването си и откри резултата в мача.

По абсолютно идентичен начин се разви втората част. Серина проби за 5:4, след което реализира втория си мачбол и вдигна триумфално ръце след 70 минути игра.

За 11-и път Серина и сестра й Винъс се класират за полуфинал в турнир от Шлема. След успеха над Павлюченкова водачката в ранглистата призна, че се е развълнувала много, когато е видяла на електронното табло резултата от двубоя на Винъс.

„Много се зарадвах. Казах си уау, супер. Толкова много се надявах да продължи напред. Искам тя да се класира на финал. Ще й стискам палци, стига аз да не съм другата финалистка”, каза Серина.

Съперника на шампионката на полуфиналите ще бъде Елена Веснина. Рускинята се наложи с 6:2, 6:2 над Доминика Цибулкова. Очакванията бяха двете да направят страхотен двубой, в който победителят да бъде неизвестен до последно. Явно обаче умората у Цибулкова, която вчера игра 3 часа срещу Радванска, си каза тежката дума.

Ето и полуфиналите на Уимбълдън 2016:
Серина Уилямс – Елена Веснина
Винъс Уилямс – Ангелик Кербер

Двата полуфинални двубоя ще се изиграят в четвъртък. Финалът е в събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини