Роджър Федерер: Сега или никога



05-07-2016 22:47 | Tennis24.bg

Три финала от Големия шлем за последните три години. Толкова игра Роджър Федерер – на Уимбълдън 2014 и 2015 и на US Open през 2015 г. Но не съдбата застана между швейцареца и титла номер 18 от Големия шлем в кариерата му, а Новак Джокович. Сърбинът спря ФедЕкс. Това твърди италианският анализатор на tennisworldusa.com Лоренцо Чоти.


Тазгодишното издание на Уимбълдън е във втората си седмица, но Джокович го няма. Отпадна изненадващо от Сам Куери в трети кръг. Така основният фаворит остана Анди Мъри, но е ясно едно – Федерер ще направи всичко възможно, за да спечели осмата си титла в Лондон. Особено сега, когато основният му съперник не е на пътя му.

В началото имаше притеснения – как ще изглежда Федерер след много контузии и дългата пауза. Но след четвъртия кръг той изглежда доста свеж. В четвъртфинал съперник ще е Марин Чилич, а след това – евентуално Милош Раонич. И двамата са наистина внушителни съперници, но на трева от Федерер може да се очаква всичко.

Той вече е легенда на Централния корт. От психологическа гледна точка той има предимство пред всеки един противник, защото е побеждавал всичките на трева. Същото важи дори за евентуалния финал срещу Мъри, оставя доста противоречиви впечатления срещу швейцареца. Но от най-голямо значение ще е волята за победа, желанието да покаже на света, че на 34-годишна възраст може да постигне това, което мнозина смятат за невъзможно.

Колкото до загубата на Джокович, Федерер каза: „Днес разликите между тенисистите са малки. Казваха, че е невъзможно да бъде победен. Но се видя, че може да бъде победен. Не можеш да спечелиш 200 мача поред в тениса. Не е възможно.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини