Бердих недоволства от съдиите: Никой не ни слуша



06-07-2016 10:36 | Станко Димов

Томаш Бердих изрази несъгласието си по начина, по който се проведе двубоя му от IV кръг на Уимбълдън срещу Иржи Весели. Срещата започна в понеделник, като при 2:2 сета беше прекъсната и отложена за вторник, заради настъпилата тъмнина. Самият Бердих в продължение на няколко гейма настояваше двубоят да бъде спрян, но неговото желание не бе съобразено.

„Мисля, че ние (тенисистите) определено трябва да имаме думата, защото все пак ние сме тези, които са на корта”, коментира Бердих на пресконференция.

„Ние сме тези, които играят. А в същото време решението взимат хора, които седят на столове. За мен това е малко несправедливо. Но това е положението. Ние не можем да променим много и трябва да се примирим със ситуацията. Това е всичко, което можем да направим. Трябва да се фокусираме върху нещата, които правим на корта. Когато усетиш, че не можеш да промениш решението на съдията, то тогава е безсмислено да продължаваш да се опитваш да го направиш”, каза още Бердих.

При доиграването на двубоя във вторник Бердих успя да се наложи с 3:2 сета, а днес ще се изправи срещу Люка Пуй (Франция) в спор за място на полуфинал на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини