Кербер: Научих си урока от Париж



06-07-2016 15:57 | Станко Димов

Ангелик Кербер показва отлична форма от началото на Уимбълдън 2016. Левичарката от Германия единствена достигна полуфинал в Лондон без да загуби сет, а в петък ще срещне 5-кратната шампионка Винъс Уилямс в спор за място на финал в турнира. В навечерието на този двубой Кербер призна, че е си е изкарала поуки от слабото представяне на „Ролан Гарос” преди няколко седмици и разкри какво точно е променила в нагласата си за игра.

„Когато пристигнах в Париж, аз се чувствах под огромно напрежение. В интерес на истината сама се вкарах в такава ситуация, да играя под напрежение. Не успях да се справя с положението, направих и някои грешни стъпки извън корта. Всичко ми дойде прекалено много, така беше”, коментира Кербер, която в началото на годината спечели Откритото първенство на Австралия, побеждавайки на финала Серина Уилямс.

„Когато пристигнах тук си казах, че трябва да се държа точно какво в Австралия – да бъда спокойна, да мисля кръг за кръг, да не правя нещата прекалено сложни, да не се слагам сама под напрежение. И точно това направих, научих си урока от Париж. Фокусирах се само върху нещата, свързани с тениса, върху тренировките и играта ми”.

Миналата година германката спечели 4 титли, но така и не успя да прескочи III кръг в турнирите от Шлема. Този сезон германката триумфира на Australian Open, а при победа над Винъс в четвъртък ще се класира за втория си Мейджър финал.

„Знам, че притежавам играта за големите турнири. Знам, че знам как да се справям на големите сцените. Но, разбира се напрежението се усеща. Знам, че се чувствам добре на тревни кортове, а в момента само това има значение”, каза още германката.

До момента Кербер и Винъс Уилямс са се срещали 5 пъти, като Ангелик води с 3:2 победи. Единственият им дуел на трева е от Олимпийския турнир в Лондон (бел.ред. който се проведе именно на Уимбълдън), където Кербер се наложи след два тайбрек сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини