Винъс: Най-лесно беше да се откажа



06-07-2016 16:34 | Станко Димов

Винъс Уилямс достигна до полуфинал на Уимбълдън за първи път от 2009-а година насам, след като във вторник победи Ярослава Шведова. Следващото препятствие пред 5-кратната шампионка в турнира ще бъде Ангелик Кербер, като при нова победа Винъс ще играе финал, където не е изключено нейна съперничка да бъде сестра й Серина.

„Усещането да си на полуфинал в турнир от Шлема е добро. Отдавна не ми се беше случвало, но със сигурност не ми е чуждо чувството”, коментира Винъс.

През последните години по-голямата от сестрите Уилямс се справи с много сериозни здравословни проблеми, които в даден момент застрашаваха кариерата й.

„Отказването от тениса беше най-лесното решение, но никога не съм избирала лесния път”, коментира по темата Винъс. „Най-трудният момент беше когато не мога да контролирам нещата, защото когато си атлет, ти си свикнал да си под контрол, без значение за какво става въпрос”, каза Уилямс, която страдаше от синдрома на Сьогрен (заболяване на имунната система).

„Предизвикателството беше огромно. За мен беше един вид облекчение, че знаех какво ми се случва и какво не е наред. Това беше добре, не бях луда. Но това беше част от живота ми, какво мога да кажа повече? Не го пожелавам на никого. Беше един момент от живота ми, който ме научи на много неща, даде ми опит”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини