Раонич се цели в титлата



06-07-2016 21:11 | Tennis24.bg

Милош Раонич стана първият, който достигна до полуфинал на Уимбълдън 2016 след победа с 6:4, 7:5, 5:7, 6:4 над изненадата в турнира Сам Куери.

„Определено играх добре. Това беше най-добрият ми мач тук. Беше много важно за мен да подобря играта си. Нямам търпение за полуфинала. За мен това е огромна възможност. Минаха две години от последния ми такъв мач тук. Мисля, че съм подобрил играта си във всеки един аспект. Знам какво да правя на корта, как да обръщам ситуациите в моя полза. Знам какви са целите ми. Знам и как да стигна до тях, как да се поставя в позиция да ги постигна. Знам кои са и нещата, които все още трябва да променя“, каза Раонич след мача.

Колкото до евентуална титла канадецът сподели: „Е, има поне още два мача. Дори не съм в тази стратосфера. Мислил съм ги тези неща и преди две години. Сега съм фокусиран само върху следващия мач. Но дойдох тук с една единствена цел. С целия ми екип мислим само за това. Джон Макенроу също иска това.“

„Милош игра великолепно днес. Очаквах да сервира добре, но бях впечатлен от реалността. Той не пропусна нито едно воле днес. Напрежението бе изцяло върху мен. Усетих го. Той изигра много чист, добър мач. Трудно е да се играе срещу такива като него, или Джон Иснър, но особено срещу Милош днес, не можеш да хванеш никакъв ритъм в играта си. Той сервира добре, връща добре. Имах и моите шансове“, коментира и съперникът му Куери, който в трети кръг спря защитата на титлата на Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини