За малко: Мъри не позволи изненада от Цонга



06-07-2016 23:08 | Tennis24.bg

На втора петсетова драма станаха свидетели любителите на тениса на Централния корт на Уимбълдън. В последния мач за деня Анди Мъри успя да победи Жо-Вилфред Цонга в нов епичен трилър със 7:6, 6:1, 3:6, 4:6, 6:1. Мачът продължи малко по-малко от 4 часа.

Двамата тенисисти предложиха истинско зрелище на корта, като Мъри измъкна първите два сета и вече се виждаше победител. Шотландецът стрига до три брейк-пойнта при 4:3 в четвъртия сет и бе на точка от сервиране за мача, но това се оказа недостатъчно. Французинът обаче не се предаде и избухна, за да вземе следващите два. Силите на Цонга обаче явно бяха до тук. Изтощението и от петсетовия петчасов мач с Джон Иснър в третия кръг, макар че в четвъртия игра само два сета (Ришар Гаске се отказа), взе своето. В началото на решаващия пети сет Мъри трябваше да спасява брейк пойнт, но след това бе абсолютен хегемон и с лекота спечели с 6:1.

Статистиката на мача показа почти равни показатели на двамата – 14 аса за Мъри, срещу 15 на фрнцузина. Цонга записа повече уинъри – 59 при 46 за съперника му, но също така направи и повече от два пъти повече грешки – 47 за Цонга срещу 23 за Мъри.

Така Мъри ще играе за седми път в кариерата си на полуфинал на Откритото първенство на Великобритания и общо 20-ти в турнири от Големия шлем. Следващият му съперник ще е чехът Томаш Бердих.

Въпреки загубата си Цонга бе изпратен на крака и с бурни аплодисменти. Той е един от любимците на тенис-феновете заради джентълменското си поведение. Всички още помнят как помогна на болна подавачка да излезе от корта на Откритото първенство на Австралия. Във Франция добрите му прояви продължиха, когато взе сака на контузения си сънародник и негов съперник в четвърти кръг Ришар Гаске и му помогна да излезе от корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини