Кербер уверена, че пак ще бие Серина



08-07-2016 09:05 | Любомир Тодоров

Четвъртата поставена Ангелик Кербер показа самочувствие преди финала на Уимбълдън срещу Серина Уилямс в събота.

Германката победи по-голямата сестра Винъс с 6:4, 6:4, за да стигне до спора за титлата. Кербер веднага обяви, че може отново да спечели срещу световната номер едно, както го направи на Australian Open през януари, за да спечели първия си трофей от Големия шлем.

"Ще изляза на корта с голяма увереност. Ще го направя какво в Австралия, опитвайки се да й покажа, че съм тук, за да спечеля мача. Чувствам, че се движа добре на трева, мога да сервирам малко по-добре. Всичко това ме прави по-опасна, отколкото на твърди кортове", заяви левичарката от Бремен, която не е загубила сет в Лондон до момента.

Ако успее да вземе титлата Ангелик ще стане първата германка, триумфирала на Уимбълдън след Щефи Граф, която точно преди 20 години вдигна трофея. Освен това успех на Кербер ще попречи на Серина да изравни рекорда на Граф от 22 титли от Големия шлем.

"Щефи беше мой идол, гледам и досега понякога нейни мачове. Срещали сме се няколко пъти. При последната ни среща тя ми каза, че трябва да вярвам в себе си. Ще опитам да бъде следващата (германка) след Граф, която ще спечели тук", завърши 28-годишната Анджи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини