Бекер и Джокович с хитър трик за заблуда на врага08-07-2016 16:16 | Станко Димов

Борис Бекер разкри малки тайни от кухнята на работата с Новак Джокович. Германският наставник засипа със суперлативи актуалният номер едно в ранглистата и разкри, че двамата комуникират на няколко езика, в зависимост от ситуацията.

„По принцип говорим на английски. Но, когато сме в съблекалнята и около нас има други тенисисти, започваме да говорим на немски, за да ни разберат възможно най-малко хора”, призна Бекер.

Припомняме, че освен майчиния си сръбски, Джокович говори абсолютно свободно английски, италиански и френски език. Явно Ноле е задобрял и по немски.

„Джокович е изключително отворен към света човек. Когато говориш с някой друг тенисист, ти знаеш как точно ще се развие разговора ви и какво ще си казвате след 15 минути. При Джокович не е така. Той има интереси не само в тениса, но и политиката, икономиката. Вълнува се и от други спортове. Той иска да се учи и да се развива постоянно”, коментира Бекер.

Германецът призна, че в момента е много по-добър треньор в сравнение с преди 10 години. „Може би фактът, че децата ми пораснаха, ме направи по-спокоен човек. Сега със сигурност съм по-добър треньор”.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини