Раонич спря Федерер и е на първи финал в Шлема



08-07-2016 18:31 | Любомир Тодоров

Шестият поставен Милош Раонич уби мечтата на на Роджър Федерер за 18-а титла от Големия шлем и 8-а на Уимбълдън.

Роденият в Подгорица тенисист победи третия в схемата швейцарец с 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 в мач, изпълнен с обрати и за първи път в кариерата си се класира на финал в турнир от Шлема.

Канадецът постигна единствения пробив в първия сет при единствената възможност - за 3:1 - и това беше достатъчно, за да спечели частта. След това Федерер увеличи оборотите и в десетия гейм имаше цели 4 сетбола, които Раонич обаче отрази, най-вече с отличен начален удар. Стигна се до тайбрек. В него смяната на половините дойде при 3:3 точки, но после швейцарецът стигна до нови три сетпойнта при 6:3 и веднага реализира първия.

Третата част беше за Федерер. Той поведе с 40:15 в седмия гейм и успя да пробие при втората си възможност за 4:3. В четвъртия сет Маестрото имаше общо 3 възможности за брейк, но съперникът се защитаваше умело. В 12-ия гейм той сервираше за вкарване на сета в тайбрек и поведе с 40:0. След това се случи нещо немислимо доскоро: Роджър направи две поредни двойни грешки и се стигна до равенство. Раонич на три пъти имаше сетболи и при третия завърши с печеливш удар от бекхенд.

В заключителната част 25-годишният канадец доминираше. Той проби за 3:1, след това имаше две възможности и за нов брейк в шестия гейм срещу швейцареца, който явно чувстваше умората от втория пореден петсетов мач. При 2:5 Федерер сервираше за оставане в двубоя и се справи. После Раонич застана на линията за начален удар и беше безмилостен, като спечели мача с гейм на нула след 3 часа и 24 минути игра.

Federer and Raonic

Двубоят беше изгледан от знаменитости като Сър Алекс Фъргюсън, актьорът Брадли Купър и други.

Милош завърши срещата със 75 печеливши удари, 23 от които бяха асове, както и с 40 непредизвикани грешки (11 двойни). Роджър се отчете с 49 уинъра (16 аса) и 14 грешки (5 двойни).

В другия полуфинал играят Анди Мъри и Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини