Раонич: Не мислех кой е бил Роджър



08-07-2016 22:01 | Tennis24.bg

Милош Раонич победи третия в схемата швейцарец с 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 в мач, изпълнен с обрати и за първи път в кариерата си се класира на финал в турнир от Шлема.

„Определено чувството е велико от много различни аспекти. Спомняте си какво стана тук преди две години. Тогава бях много разочарован. Днес сервирах много прецизно. Имах проблеми в някои части на мача. Направих обаче и много неща добре. Бях много положително настроен. Винаги се борех и търсех решения при проблемите Роджър има най-големите успехи и постижения в тениса. Но играх срещу Роджър, какъвто е днес, а не срещу Роджър, какъвто е бил. Опитах да не мисля много за него, а да се концентрирам върху своята игра“, каза шестият поставен в схемата.

Той стана и първият канадец, който ще играе финал на Уимбълдън. „Специално е за мен и това, че съм първият канадец на финал на Уимбълдън. В момента има бум на тениса в Канада, особено на ниво младежи. Имаме много надежди и позитивно бъдеще. Страхотно е, че съм в центъра на това“, сподели Раонич по този повод.

За бъдещия си съперник на финала Милош каза: „Анди е един от най-големите работохолици. Той винаги се опитва да те разконцентрира, опитва различни тактики. Трябва да бъда много агресивен и да не се колебая.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини