Мъри: Ретурът ще е най-важен във финала



09-07-2016 10:58 | Tennis24.bg

Анди Мъри се наложи над №10 в схемата Томаш Бердих с 6:3, 6:3, 6:3 за час и 57 минути и стигна за трети път до последния мач в "Ол Инглънд клъб" след 2012-а, когато загуби от Федерер и 2013-а, когато сложи край на британската суша на Уимбълън.

„Развълнуван съм. Но сега се чувствам много спокоен. Може би заради начина, по който мина мача. Не беше много стресиращ мач. Не беше като предния, след който се чувствах изтощен емоционално. Но този днес беше по-бърз, без много усложнения“, каза Мъри след успеха си. Той е поставен под номер 2 в схемата и е фаворит за титлата. Финалът е в неделя срещу Милош Раонич. Много специалисти вече обявиха, че мачът ще е двубой между две легенди, които днес са треньори на двамата финалисти. Иван Лендъл е в щаба на Мъри, а Джон Макенроу – на Раонич.

„Не е съвпадение, че стигам до финала в момента, в който Иван Лендъл се върна в щаба ми. Най-големите си успехи съм постигнал с него. Но има и други, на които дължа това. На всички останали в екипа. Те ми помогнаха да стигна до тук. Няма гаранция, че ще спечеля в неделя, но това е целта и всички работим за това“, коментира още Анди Мъри.

Той обяви, че е наясно, че последният мач от турнира ще бъде труден: „Милош има фантастичен сервис, така че ретурът ще е най-важният елемент от играта в неделя. Днес играх много добре, не направих много грешки. Направих нещата много трудни за Томаш. Беше много различно от предишния мач. Беше трудно да играя добър тенис. Но играх много чисто.“

За разлика от канадския си съперник, който за пръв път ще излезе в мач а титлата от Големия шлем, шотландецът вече има опит във финали на Уимбълдън и мейджър турнирите. „Нямах много време да осъзная какво се случва, когато играх първия си финал на Големия шлем. В общи линии имах един ден и не се чувствах нервен. Но винаги има разлика, когато играеш финал на турнир от Големия шлем. Може би затова са толкова специални“, спомни си Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини