Gillette избра отново Федерер, Тайгър Уудс и Лео Меси аут



25-12-2010 00:52 | Николай Драгиев

Роджър Федерер остана един от малкото спортисти, които ще останат лица на Gillette и през 2011 година. От компанията прекратяват тригодишната си рекламна кампания "Шампионите на Gillette" и така без нови договори остават няколко световни спортни звезди.

Най-голямото име сред тях може би е това на Тайгър Уудс, чийто имидж тотално бе сринат от разкрития за личния му живот. Най-доминиращият състезател в голфа за последните години се оказа, че е лъгал съпругата си в продължение на години, а интимните му партньорки така и не могат да бъдат преброени.

Освен Тайгър Уудс, повече лице на Gillete няма да бъде и футболният гений Лионел Меси. Същото важи още за футболистите Кака и Тиери Анри.

Интересното е, че договорът на Тайгър Уудс с Gillette е един от най-големите въобще в историята. Точна сума не е обявена, но се счита че тя възлиза на около 1 млн. долара.

Популярността на Уудс тотално спадна, след като той загуби и първото си място в ранглистата, а освен всичко през 2010 г. не успя да спечели турнир за първи път в професионалната си кариера.

Все пак не всички спонсори са се отказали от услугите на Уудс. Така например Nike продължава да работи с голфъра.

Освен Федерер като лица на Gillette остават още двама спортисти - хокей звездата Александър Овечкин и капитанът на Ню Йорк Янкис Дерек Джетър.

 

Самият Федерер предизвика фурор с реклама за Gillette през лятото, в която изпълнява удар "ала Робин Худ" със своята ракета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини