22 пъти Серина Уилямс (снимки)



09-07-2016 17:36 | Станко Димов

Серина Уилямс е новата-стара шампионка от Уимбълдън. На финала водачката в схемата победи Ангелик Кербер със 7:5, 6:3. Двете направиха страхотен спектакъл на централния корт, а след последната точка победител излезе американката.

За Серина това е 22-ра титла от Големия шлем, като по този начин тя се изравни с легендарната германка Щефи Граф. Общо на Уимбълдън Уилямс триумфира за 7-и път. От своя страна Кербер се размина с втори Мейджър трофей, след като в началото на сезона победи именно Серина на финала на Australian Open. Германката пропусна възможността да стане първата представителка на своята родина, която печели Уимбълдън от 1986-а година насам, когато го направи Граф.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

Серина първа получи точки за пробив, при това още във втория гейм. Кербер на три пъти трябваше да спасява подаването си и го направи. В следващите минутки двете сравнително безпроблемно печелеха своите геймове и логично сетът вървеше към тайбрек.

Сервирайки за него обаче Кербер позволи на Уилямс да стигне до още две точки за пробив, които този път бяха сетболи. При първия американката взе грешно тактическо решение и опита къса топка, която не и донесе желания успех. При втория обаче Уилямс наложи волята си и измъкна сета в последния момент – 7:5.

Във втория сет играта продължи да е изключително равностойна, но опитната Серина Уилямс изчака своя момент и проби в осмия гейм за преднина 5:3, възползвайки се от грешка от бекхенд на Кербер, след което сервирайки за мача не трепна – 7:5, 6:3.

„Поздравления за Серина, която за пореден път стига до голяма титла. Изиграхме много хубав мач, голям мач, за което основната вина е на Серина. Благодаря ти, Серина, че си партнирахме на този финал. Чувството да играя на Централния корт е страхотно. Това ми бяха двете най-хубави седмици на Уимбълдън. Имам най-добрия тим в света, който ми помага в подготовката. Благодаря на всеки един член на моя екип, те са страхотни, благодаря им”, каза след финала Кербер.

„Невероятно е, че съм тук като победителка”, бяха пък първите думи на шампионката Серина Уилямс. „Благодаря на семейството си, на всички мои близки, които бяха тук и ме подкрепяха. Всички помогнаха за тази голяма победа. Искам да поздравя и Ангелик за страхотния мач, който направи. Тя е страхотно момиче, голям спортист и човек. Пожелавам и бъдещи успехи”, каза още Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини