Директорът на турнира в Будапеща: Финалът беше интересен



09-07-2016 18:47 | Tennis24.bg

Въпреки резултата финалът беше много интересен. Това каза турнирният директор на надпреварата в Будапеща Атила Рихтер, цитиран от сайта на БФ Тенис.

По-рано днес Елица Костова спечели най-голямата титла в кариерата си, побеждавайки в изцяло българския финал на силния турнир на ITF на червени кортове с награден фонд 100 хиляди долара Виктория Томова - 6:0, 7:6(3). - Двете тенисистки бяха показали много добра игра през седмицата.

Костова започна мача много силно, беше пределно концентрирана и набързо спечели първия сет. Тя поведе с 5:1 във втория и не знам точно какво стана, но допусна няколко непредизвикани грешки и Томова се върна в мача. Може би Вики осъзна, че няма какво да губи и заигра по-освободено. Стигна се до тайбрек, който протече подобно на първия сет. Томова допусна ранен минипробив и след две леки грешки изостана с 2:4, а след няколко много качествени точки Елица стигна до крайния успех и заслужено спечели титлата.

Още от самото начало жребият беше отворен - каза още Рихтер за турнира, в който топ поставена бе Джън Сайсай, победена на старта от Сесил Каратанчева. В надпреварата участие взе и Диа Евтимова.

- Първите два дни имаше силен вятър, след това имахме проблеми с дъжд като на Уимбълдън. Не съм си мислел дали поставени или непоставени тенисистки ще стигнат финала, но знаех, че всяка една има шанс да спечели. Това беше най-големият турнир в Унгария от няколко години насам и се радвам, че всичко мина добре и се получиха хубави мачове. Надявам се и на турнирите в бъдеще да имаме български тенисистки и да постигат успехи и занапред."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини