Кербер: Не аз загубих този мач, тя го спечели



09-07-2016 21:37 | Tennis24.bg

Серина Уилямс взе реванш от Ангелик Кербер за изгубения финал от Откритото първенство на Австралия и спечели 7-ма титла от Уимбълдън. На финала водачката в схемата победи със 7:5, 6:3.

След мача Кербер призна превъзходството на своята съперничка. „Играх колкото мога днес. Но Серина сервира невероятно днес. Направих всичко по силите си. Опитах всичко. Тя обаче беше невероятна и заслужи тази победа. Серина игра на много високо ниво. Не аз загубих този мач. Тя го спечели. Тя играе доминиращо. Имах една брейк-точка. Нищо не можех да направя. Опитах се. Опитах се да се противопоставя. Опитвах до последната точка. Исках да спечеля този мач. Но тя победи. Бях малко нервна в началото. Но както във всеки мач, аз излязох, за да дам всичко от себе си. След тези две удивителни седмици мога да кажа: да, разочарована съм, но също така съм горда със себе си. Особено след Париж. Тук стигнах втория си финал от Големия шлем. Много се вълнувах и се наслаждавах на финала. Атмосферата беше велика. Никога няма да го забравя. Мисля, че съм на прав път. Вече имам опита от два финала. Надявам се да спечеля още титли“, каза германката след двубоя.

Кербер допълни: „Обичам да играя срещу Серина. Срещу нея винаги трябва да играеш най-добрия си тенис. Тя ме кара да давам 100 % от себе си. Тя е страхотен съперник, но и прекрасна личност. Истински шампион. Днес сервисът й беше перфектен. Освен това, на тревна настилка сервисите са малко странни за връщане. Това е единственото различно от Австралия.“

Пресконференцията на новата стара шампионка пък бе отложен тъй като малко след това отново се върна на корта за финала на двойки. В него тя и сестра й Винъс играят срещу Тимеа Бабош от Унгария и Ярослава Шведова от Казахстан.

„Никога не можеш да свикнеш с чувството да спечелиш Уимбълдън. Благодаря на Бога, че ми позволи да спечеля отново. Благодаря на семейството си. Обичам да играя срещу Кербер. Тя е толкова добър съперник. Кара ме да играя най-добрия си тенис. Освен това е страхотен човек. Хубаво е да си с нея. Има страхотна усмивка“, каза на корта Серина.

С титлата тя изравни рекорда на Стефи Граф от 22 трофея от Големия шлем. „Беше много трудно да не мисля за рекорда на Стефи Граф. Имах няколко неуспешни опита да го стигна. Загубих срещу две много добри тенисистки. Но това прави тази победа още по-сладка“, каза Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини