Гледайте НА ЖИВО: Анди Мъри – Милош Раонич



09-07-2016 11:48 | Станко Димов

Анди Мъри и Милош Раонич ще определят новия шампион на Уимбълдън. Финалната среща започва в 16:00 часа българско време и ще може да бъде гледана онлайн ТУК, ТУК и ТУК.

Това ще бъде 10-и дуел между Мъри и Раонич, като до момента шотландецът води с 6:3 победи. От началото на сезона двамата са играли цели 3 пъти – на полуфиналите на Australian Open, четвъртфиналите на „Мастърс 1000” в Монте Карло и финала в Куинс Клъб, като и в трите случая победител излиза Мъри. Общо шотландецът е в серия от 5 последователни победи над родения в Подгорица тенисист.

За Милош Раонич днешният двубой ще бъде дебютно участие във финал от турнир от Големия шлем. Мъри е далеч по-опитен, като днес ще запише 11-и финал в Шлема и ще преследва 3-та титла. На „Ол Ингланд Клъб” Анди има два финала – загуби от Федерер през 2012 и триумфира година по-късно, побеждавайки Джокович.

„Милош е много труден опонент”, коментира Мъри съперника си във финала. „Тази година той играе много добре на трева и напълно заслужи правото си да участва във финал на Уимбълдън, побеждавайки един от най-добрите, ако не и най-добрият изобщо, на тази настилка (бел.ред. Роджър Федерер на полуфинал). Милош напълно заслужи мястото си тук”, каза Мъри.

„Чувството е много специално”, сподели от своя страна Раонич. „Имах няколко много трудни двубои през седмицата, но успях да се справя. Очевидно препятствията по пътя ме направиха по-силен. Неделя ще бъде специален ден както за мен, така и за тениса в Канада като цяло”, каза още Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини