Анди Мъри остави титлата у дома (снимки)



10-07-2016 18:52 | Любомир Тодоров

Британецът Анди Мъри спечели за втори път в кариерата си титлата от Уимбълдън след 2013 година.

Вторият поставен се наложи на финала над №6 Милош Раонич от Канада с 6:3, 7:6(3), 7:6(2) след 2 часа и 47 минути игра на Централния корт и стана 130-ия шампион в турнира от Големия шлем.

Мъри първи нанесе удар, след като успя да пробие при общо третата си възможност в сета за 4:3. После шотландецът затвърди, въпреки че се стигна до дюс, благодарение на два отлични сервиса. В деветия гейм 29-годишният Анди подаваше за спечелването на сета. Той поведе с 40:15 и затвори първата част след излизане на мрежата и неотразимо воле.

И във втората част олимпийският шампион продължи да бъде по-агресивният. Той имаше общо 4 възможности за брейк, но Раонич ги отрази до една. Стигна се до тайбрек, в който властваше Мъри. Той поведе с 6:1 точки и реализира третия си сетбол с отлично насочен начален удар.

Милош Раонич стигна до първите си точки за пробив в двубоя в петия гейм на третия сет. Той поведе с 40:15, но не успя, защото предпочете да не рискува, но въпреки това направи непредизвикани грешки. Роденият в Подгорица 25-годишен канадец на два пъти сервира хладнокръвно за оставане в сета и отново се стигна до тайбрек. В него 29-годишният Мъри поведе с 5:0 точки и предреши изхода от срещата. При 6:1 шотландецът имаше 5 мачбола и вдигна победоносно ръце и се просълзи при втория, когато топката от ракетата на Раонич спря в мрежата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА - ТУК!

Така Анди спечели трета титла от Големия шлем в 11-ия си финал. Всички трофеи са под ръководството на Иван Лендъл. В Кралската ложа го аплодираха дукът и дукесата на Кеймбридж, премиерът в оставка Дейвид Камерън, актьорите Бенедикт Къмбърбач и Брадли Купър и др.

Мъри завърши с 39 печеливши удари (7 аса) и 12 непредизвикани грешки (2 двейни). Раонич направи също 39 уинъра (8 аса), но и цели 29 грешки.

Шампионът взе рекордния чек от 2 милиона паунда, за финалиста остана 1 милион.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини