Раонич: Направих всичко по силите си



10-07-2016 21:49 | Tennis24.bg

Милош Раонич загуби в първия си опит да спечели турнир от Големия шлем. Канадецът отстъпи във финала на Уимбълдън от Анди Мъри с 3:6, 6:7(3), 6:7(2).

„Мисля, че направих най-доброто, което можах. Опитах се да съм агресивен, да го притискам. Той игра по-добре от предните два дни. Бях малко пасивен в неговите сервис геймове. Опитах се да променя това. Но той беше много успешен в това. Опитах се да намеря нивото си. Много съм благодарен на публиката тук за подкрепата тук. Имах страхотна подкрепа и от цяла Канада. Всеки път, когато играеш срещу него, знаеп, че ще върне максимален брой твои сервиси. Той и Джокович просто правят това. Анди игра много по-добре от мен от дъното на корта“, каза след мача Раонич.

Без да изглежда твърде разочарован, той се зарече пак да се върне на финала и обяви, че се надява следващия път да спечели. „Ще работя върху всеки елемент от играта си. Ще се опитам отново да стигна до тази позиция. И ще се опитам да съм по-добър следващия път. Ще се опитам да съм по-силен. Ще подобря сервиса си, ефикасността си, защитата си. Не е едно нещо. Ще се фокусирам едно по едно върху различните елементи, защото не мога да се концентрирам върху всичко. В полуфинала се върнах, след като губех с 2 сета. Не ми се беше случвало преди. Показах, че имам топки. Свърших страхотна работа тук“, каза още канадецът.

Попитан дали ще продължи партньорството си с Джон Макенроу и дали е говорил с американската легенда, Раонич обясни, че разговори засега не е имало. Роденият в Подгорица тенисист обаче допълни, че ще се опита да продължи партньорството си бившия номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини