Шампионът: Надявам се най-доброто за мен да предстои



10-07-2016 23:47 | Tennis24.bg

Анди Мъри спечели за втори път в кариерата си титлата от Уимбълдън след 2013 година. Вторият поставен се наложи на финала над №6 Милош Раонич от Канада с 6:3, 7:6(3), 7:6(2).

„Разбира се, искаше ми се да имам повече такива трофеи. Но момчетата, срещу които грах, са спечелили много. Мнозина биха казали, че са тримата най-добри тенисисти в историята (Джокович, Федерер и Рафа Надал). Спечелих няколко мача в Големия шлем срещу тях, но и доста загубих. Ако искам да добавя още трофеи към трите, които имам от Шлема, трябва да намеря начин да ги победжавам. Много рядко можеш да спечелиш турнир от Шлема, без да се срещнеш с Новак, Роджър, или Рафа. Но мисля, че все още годините на най-добрия ми тенис са пред мен и имам възможност да спечеля още титли. Времето на всеки идва в различен етап. За някои – в началото на 20-те му години, за други – в средата. Надявам се моето да предстои.


Мъри допълни, че е горд да бъде едва вторият британец с повече от една титла от Уимбълдън след Фред Пери. По две титли имат Джими Конърс, Стефан Едберг, Род Лейвър, Рафа Надал, Джон Нюкомб. Шотландецът призна, че е пратил СМС на Тим Хенман преди турнира, че има предчувствие, че ще триумфира тази година. „Имах добро усещане. Не очаквах, че ще спечеля, но знаех, че ако играя, както в Куинс, щях да имам успех. Слава Богу, оказах се прав“, каза Мъри. Той допълни, че е дори по-доволен и щастлив, отколкото преди три години, когато във финала победи Джокович.

„Този успех е голямо постижение за мен и за екипа ми. Работихме наистина упорито, за да стигнем до тук. Предния път беше облекчение, не се радвах толкова на този момент. Сега искам да прекарам повече време с близките и приятелите си, със семейството си. Горд съм, че успях да го направя отново. Особено след толкова много тежки загуби в последните етапи на турнирите от Големия шлем. Имаше голям натиск да се представя добре, но съм горд от начина, по който се справих“, каза още вторият в световната ранглиста.
Пред него е сблъсъкът със Сърбия за Купа „Дейвис“ в Белград. Въодушевеният Мъри призна, че има сили да играе нови петсетови сблъсъци за националния отбор, но ще реши сутринта дали ще играе в срещу Плавите. Както е известно Новак Джокович отказа да участва в мачовете. „Физически се чувствам добре, което е нормално след мач, като този. Чувствам се способен да играя петсетови мачове. Но утре сутринта ще е различно. Ще говоря с екипа си за това утре“, каза Мъри.

Младият баща потвърди, че бащинството (дъщеря му София се роди след Откритото първенство на Австралия) го е мотивирало повече от всякога и вече мисли за Олимпийските игири и US Open. „Ясно е, че като имаш дете гледаш нещата от различен ъгъл. Но това ме мотивира допълнително да работя усърдно, да тренирам здраво и да правя всичко правилно, за да печеля“, завърши Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини