Мъри не се шегува: Искам да бъда №1



13-07-2016 14:42 | Tennis24.bg

Оглавяване на ранглистата е една от големите цели пред Анди Мъри. Това призна лично шотландецът пред „Би Би Си”, където се проявява калумнист от няколко месеца. Мъри се радва на страхотно лято, след като успя да спечели последователно титли от Куинс Клъб и Уимбълдън. Той признава, че обожава тренировките и не се плаши от многото работа, която го очаква.

„Бих бил много щастлив, ако успея да стана № 1 в света, но това е изключително трудно, имайки предвид колко постоянен в изявите си е Новак Джокович. Трябва да задържа това ниво до края на годината, за да съкратя разликата в точките.

Наистина ми е приятно да тренирам. Не е дейност, която мразя. Приятно ми е да съм на корта, да съм във фитнеса и да работя за по-доброто си физическо състояние. Най-трудно ми е, когато съм пред камери. Тогава усещам напрежение и стресът е голям. Всичко останало обаче ми доставя удоволствие.

Обичам да пътувам, да посещавам нови градове и държави. Да играеш мачове е тежко, но точно поради тази причина искам да се наслаждавам на моменти като този и на победи като тази на Уимбълдън, коментира Мъри.

РАНГЛИСТА НА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини