България загуби мястото си във Втора група за Купа Дейвис



16-07-2016 16:12 | Tennis24.bg

България загуби мястото си във Втора група на зона Европа/Африка за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство. Това стана факт, след като националите ни отстъпиха с 0:3 сета в двубоя на двойки срещу Тунис.

Така след двете поражения на единично в петък, избраниците на капитана Тодор Енев загубиха плейофа за остава в дивизията и от догодина ще играят в трета група. По програма в неделя ще се изиграят последните два двубоя на сингъл, които ще бъдат изцяло с формален характер и във формат 2 от 3 сета.

В срещата на двойки в събота Енев заложи на Васко Младенов и Александър Лазаров. Българският тим отстъпи с 4:6, 4:6, 3:6 пред представителите на Тунис Малек Джазири и Скандер Мансури. Срещата продължи час и половина.

Любопитен е фактът, че в края на миналата година българският отбор игра бараж за влизане в първа група на Купа „Дейвис” (загуби от Унгария). По-малко от 12 месеца по-късно националите ни изпаднаха в трета дивизия. Първата ни ракета Григор Димитров не взе участие в нито една среща в този период.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини