Нови рекорди за българките, Григор губи позиции (ранглисти)



18-07-2016 10:42 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа лек прогрес в ранглистата на WTA. Първата ни ракета в женския тенис е 65-а с актив от 940 точки, което е с две места по-напред от представянето й през миналата седмица.

Елица Костова отбелязва ново рекордно класиране и вече е №131 в света с актив от 429 точки. Късно снощи кърджалийката проби в основната схема на турнира от сериите „Премиер” в Станфорд, което на практика й гарантира ново рекордно класиране и при следващото обновяване на ранглистата след седмица.

Върхово постижение и за Изабелла Шиникова, която е 143-а с актив от 403 точки. Миналата седмица софиянката постигна първата си победа в турнир от календара на WTA, след което отстъпи пред Симона Халеп във втори кръг в Букурещ.

Виктория Томова скочи с четири места до №181 с актив от 302 точки - също рекордно класиране за нея. Отстъпление бележи единствено Сесил Каратанчева, която от 206-а позиция падна до №211.

РАНГЛИСТА WTA

Григор Димитров продължава отстъплението си в класацията, където вече е №40. Българинът се завръща на корта тази седмица, като ще участва на АТР 500 турнира на хард във Вашингтон. Втората ракета на България Димитър Кузманов също падна с три места и в момента е 290-и. Трети сред родните тенисисти е Александър Лазов, който е №489.

РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини