Карлович стана най-възрастният шампион в Нюпорт



Карлович стана най-възрастният шампион в Нюпорт
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-07-2016 13:03 | Станко Димов

Иво Карлович спечели титлата от турнира в Нюпорт. В третия си финал в надпреварата, високият хърватин спаси 3 мачбола и направи обрат срещу Жил Мюлер – 6:7 (2), 7:6 (5), 7:6 (12) в двубой, който продължи 2 часа и 56 минути.

37-годишният Карлович стана най-възрастният шампион в 40-годишната история на турнира.

„Най-накрая успях да спечеля титлата, след като няколко години губех на финал тук. Спасявах и мачбол. Това прави успеха още по-сладък”, каза след двубоя Карлович, за когото това е 7-а спечелена АТР титла.

„Неговият сервис (на Мюлер) е невероятен. Опитвах се да направя колкото се може повече успешни ретури. Беше трудно. Сега съм много щастлив, че успях да спечеля този двубой”, каза още новият шампион, който напуска турнира с 250 точки за ранглистата и малко над $90 000.

За 33-годишния Мюлер пък загубата е поредна във финален двубой. Роденият в Люксембург левичар все още няма спечелена титла, като е загубил всички 5 финала, в които е играл. Той напусна турнира със 150 точки за ранглистата и близо $50 000 от наградния фонд.

„Имах мачболи, бях толкова близо да спечеля първата си титла, но не успях. Трудно е. Той игра добре. В правилните моменти намираше най-добрите си удари. В подобни двубои това ти нови победата”, каза разочарованият Мюлер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини