Надал разкри голямата си цел в Рио



21-07-2016 08:32 | Станко Димов

Рафаел Надал даде интервю в Майорка, в което разкри подробности за възстановяването си и очакванията, които има за предстоящия Олимпийски турнир в Рио де Жанейро.

„Турнирът в Торонто беше важна част от подготовката ми за Рио, но нямаше как да пропусна някои стъпки от възстановяването ми. Надявам се, че в Рио ще бъда в състояние да се състезавам в трите турнира (на сингъл, двойки и смесени двойки) без да изпитвам болка. Ще пристигна в Рио една седмица преди старта на Игрите, но както винаги съм казвал – в живота няма нищо сигурно”, коментира световният №4.

Надал също призна, че няма как да бъде в оптималната си форма след връщането си от контузия. „Невъзможно е. Не съм се състезавал от два месеца, няма как да бъда 100% готов. Моята цел е да пристигна в Рио здрав и готов да се раздам максимално във всяка една тренировка. Най-важното нещо е китката ми да бъде наред. Искам да играя тенис през следващите години и да бъда здрав е основният ми приоритет”.

Надал каза няколко думи и за смесените двойки, където ще си партнира с шампионката от „Ролан Гарос” Гарбине Мугуруса. „Никога не съм играл смесени двойки, но в крайна сметка това е тенис. Спортът не се променя. Само тактиката е различна и предполагам, че ще направим няколко съвместни тренировки. Най-важното нещо е да играем добре”.

От няколко дни Анди Мъри също е в Майорка, където е на подготовка. Рафа призна, че двамата вероятно ще тренират заедно скоро. „Все още не съм готов да тренирам с толкова класен съперник, но се надявам, че в средата на следващата седмица това ще се случи. Правя стъпка по стъпка. Надявам се, че всичко ще се случи добре, а не както стана в Лондон”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини