Трима италианци бяха наказани за уреждане на мачове



21-07-2016 10:04 | Tennis24.bg

Нови трима италиански тенисисти бяха наказани за участие в уредени мачове. Марко Чекинато, Рикардо Акарди и Антонио Кампо са уличените играчи.

Чекинато получи санкция от 18 месеца и бе глобен с 33 500 лири. Световният номер 143 бе четвърта ракета в състава на Италия миналата седмица в четвъртфинала за Купа „Дейвис“ срещу Аржентина.

Санкцията за Акарди е 12 месеца и 16 750 лири, а на Кампо – 4 месеца и 8 375 лири.

Чекинато е най-познатото име сред наказаните. Той бе намерен за виновен за изхода на мача си срещу поляка Камил Майчржак на турнира от сериите Челънджър в Мароко през октомври. За мача бяха установени няколко съмнителни големи залога от различни места. Чекинато може да обжалва санкцията, но ако бъде признат отново за виновен, няма да има право да играе в турнири до 17 януари 2018 г. Според становище на Италианската тенис федерация спортистът е играл симулативно и на мач на двойки заедно с Лука Ванни в друг Чеънджър през 2015 г. – в Простежов срещу Бетов и Елгън. „Освен в манипулирането на тези мачове, Чекинато е виновен и за изнасяне на конфиденциална иформация преди мача между Андреас Сепи и Джон Иснер на „Ролан Гарос“ през 2015 г., както и за мача между Лоренцо Фриджерио на един от Фючърс турнирите“, се казва още в обвнинението.

Партньорът на Чекинато на двойки Лука Ванни бе глобен с 250 паунда, но не бе лишен от състезателни права.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини