Лоренци спечели първата си титла на 34



23-07-2016 16:54 | Станко Димов

Четвъртият в схемата Паоло Лоренци стана най-възрастният тенисист, който печели първата си титла от АТР. Италианецът триумфира на турнира на клей в Кицбюел, като на финала победи Николоз Басилашвили с 6:3, 6:4.

В първия сет на срещата Лоренци на практика бе безпогрешен. Той спечели 90% от точките на първи сервис, а освен това записа изключителна успеваемост при ретур – 46%. Той осъществи пробив още в първия гейм, след което направи втори такъв за 5:3 и взе първия сет със свой начален удар.

Отново Лоренци успя да се откъсне и във втория сет, пробивайки за 3:1. Този път обаче Басилашвили успя веднага да отговори и с ри-брейк съхрани шансовете си в двубоя. При 5:4 обаче грузинецът се пропука отново, от което се възползва Лоренци, за да спечели първата си титла.

За Лоренци това беше второ участие на финал в АТР, след като загуби двубоя за трофея в Сап Паоло през март миналата година. На 34 години и 7 месеца, италианецът подобри постижението на Виктор Естрея Бургос (34 години и 6 месеца) за най-възрастен тенисист с дебютна титла в АТР.

Лоренци е третият най-възрастен тенисист с титла от началото на сезона. По този показател той изостава само от Иво Карлович (37 години и 4 месеца, Нюпорт) и Естрея Бургос (35 години и 6 месеца, Кито). Италианецът е и първият тенисист, който успява да спечели титла от АТР World Tour и „Чаланджър” сериите от началото на сезона.

Въпреки загубата Басилашвили ще остане в историята като първият грузинец, който се класира за финал в турнир от АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини