Презареденият Джокович няма търпение да се върне на корта



25-07-2016 12:50 | Станко Димов

Новак Джокович е в непозната територия. За първи път от 2008-а насам сърбинът започва турнето в Северна Америка с толкова много време за почивка. Причината е ранното отпадане на Ноле на Уимбълдън, където той бе повален от Сам Куери още в III кръг.

Световният №1 спечели три от петте „Мастърс 1000” турнира през сезона, като за седем месеца е допуснал едва три загуби. Въпреки отличните показатели Ноле не си поставя конкретни цели.

„Не очаквам нищо. Просто се опитвам да се поставя в позиция, в която мога да показвам най-добрия си тенис. Заради ранната загуба на Уимбълдън имах малко повече време, което посветих на семейството си. Успях да презаредя батериите и започнах тренировки на любимите ми твърди кортове”, коментира Джокович в навечерието на „Мастърс 1000” турнира – „Роджърс Къп”, който тази година се провежда в Торонто.

„Имам страхотна история на „Роджърс Къп” в Торонто и Монреал. Това минава през мислите ми в момента. Просто се наслаждавам, искам да играя добре на сингъл и двойки, да остана на корта повече часове”.

Джокович ще се опита да увеличи рекордната си серия от „Мастърс 1000” титли на 30. Сърбинът, трикратен победител в „Роджърс Къп”, е водач в схемата за шеста поредна година в Канада. Той има 30 победи и 6 загуби в надпреварата. Миналата година Ноле загуби на финала от Анди Мъри.

Един от най-сериозните опоненти на Джокович този сезон в Торонто се очертава да бъде местната звезда Милош Раонич. Канадецът игра финал на Уимбълдън преди няколко седмици, а двамата с Ноле мога да се срещнат на полуфинал.

„Вие имате Милош, който наскоро игра първия си финал в Големия шлем, беше равностоен на Анди (Мъри). Той определено е един от тенисистите, които ще гледаме много в бъдеще. Той работи много здраво. Привлече Джон Макенроу в тима си и прави всичко възможно, за да става по-добър на и извън корта”, коментира Джокович.

Като един истински шампион, Ноле не мисли твърде много за шокиращата загуба на Уимбълдън.

„Всичко се случва по причина и аз определено не се радвах, че отпаднах в първата седмица на турнир от Шлема. На следващия ден обаче поражението вече беше зад мен. Винаги можеш да научиш повече от загубите, в сравнение с победите. Погледнах назад във времето и се опитах да разбера не само какво се случи в този мач (срещу Сам Куери), но и в последните 6 месеца като цяло. Неприятната загуба на Уимбълдън не може да помрачи резултатите, които записах в последните 15 месеца”, коментира сърбинът.

Джокович почива на старта в Торонто, а във втори кръг ще срещне Дмитри Турсунов или Жил Мюлер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини