Вавринка се колебае за тандем с Федерер в Рио



26-07-2016 11:22 | Станко Димов

Стан Вавринка и Роджър Федерер може да не играят в олимпийската надпревара на двойки на Игрите в Рио, които започват след десетина дни. Новината съобщи втората ракета на Швейцария, който в момента участва на „Мастърс 1000” турнира в Торонто.

Въпреки, че са включени в официалния списък за Игрите, тандемът „Федринка” изобщо не е сигурен за участието си. „Решението ще бъде взето в последната минута”, обяви Вавринка на пресконференция в Торонто.

„Не се подготвям специално за Олимпийските игри. В тениса никога нямаш почивка. Винаги има големи турнири, без значение дали става въпрос за „Мастърс 1000”, Голям шлем или финали на АТР. Важните дати идват рутинно, понякога уморяващо рутинно. За атлетите, които се състезават в други спортове, Олимпийските игри са изключително важни. Понякога те се подготвят за тях със седмици, а някои се подготвят години.

Не казвам, че на тенисистите не ни пука за Игрите, но когато те свършат ние трябва бързо да обърнем страницата, защото идват други важни турнири. Имам невероятни спомени от предишните ми участия на Олимпийски игри и не бих заменил златния си медал на двойки за нищо на света”, каза още Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини